standaard afbeelding

Nieuwsbrief Goede Buren oktober 2010

12-10-2010

In onze vorige Nieuwsbrief lieten we u weten dat de onderhandelingen over Kavel L, de bouwkavel waar we Goede Buren willen bouwen, moeizaam verliepen. Het spijt ons te moeten melden dat we inmiddels weten dat bouwen op deze kavel definitief niet doorgaat. Mede door de hoge grondprijs en de kredietcrisis is het risico voor de beoogde projectontwikkelaar te groot.

De Vereniging van Bewoners, bureau van Heijst & partners en Triade zijn zich er van bewust dat dit nieuws voor velen een grote teleurstelling is. We zijn er echter van overtuigd dat alle betrokken partijen tot het uiterste zijn gegaan om het op Kavel L voor elkaar te krijgen.

Nieuwe kans: Ymere

We zijn blij te kunnen melden dat er ook nieuwe kansen liggen. We zijn in gesprek met woningcorporatie Ymere over een alternatieve locatie voor onze buurt. We weten dat ons plan ingewikkeld is; we willen relatief veel goedkopere woningen bouwen, onze buurt moet dichtbij dagelijkse voorzieningen liggen en we zouden de buurt het liefst een dorpsachtig karakter willen geven. Het vraagt daarom weer de nodige tijd om alle wensen met Ymere door te spreken en de financiële zaken goed uit te zoeken.

De Vereniging, van Heijst & partners en Triade zijn hier in goede samenwerking mee aan de slag. We hopen dat toekomstige bewoners ons blijven steunen. We zijn blij te merken dat velen inzien dat Goede Buren een uniek project is en bereid zijn te wachten tot dé kans om de buurt te bouwen eindelijk daar is. En hoewel we weten dat de totstandkoming van een dergelijk project gemiddeld 7 jaar kost gaan wij er nog steeds van uit dat het bij ons sneller lukt!

terug
Textgrootte aanpassen Grotere letter Kleinere letter afdrukken
resultaten sluiten